Gemaakt met Berta.me

 1. Ik ben geboren in 1950 in een gezin met 7 kinderen. De liefde voor en het kijken naar de natuur is opgebloeid door mijn vader. Als er weer eens iets moois in zijn bloemenkas te zien was, dan kregen we te horen: ‘Ga eens mee, de passie flora bloeit!’ Hij liet ons de schoonheid van de natuur beleven. Fijne structuren en kleuren, soms subtiel, soms contrasterend. Altijd verbazend hoe iets zo kan groeien. De flora en fauna zijn overweldigend mooi.

  Na een werkzaam leven in het onderwijs krijg ik meer tijd voor mijn passie: fotografie. Elke dag leer ik er wat bij. Ik let op de compositie van een beeld en zit er een ritme in. De achtergrond maakt de foto en is belangrijk, dit laat het onderwerp goed uitkomen.

  Een zwart wit foto kan een krachtig beeld oproepen en laat je weer anders kijken naar het onderwerp.

  Een mens voor de camera geeft weer andere uitdagingen. Ieder persoon is weer anders. Kleine veranderingen in kleding, accessoires en achtergronden geven weer een heel ander beeld. Boeiend en fascinerend.

  Bij macro is het gevoel voor schaal weg. Iets heel kleins kan hierdoor groot lijken en laat je dingen zien die niet zomaar te zien zijn. Het lijkt wel kunst. Bij sommige foto’s is niet direct te achterhalen wat het is. Het worden daardoor abstracte foto’s.

  Kleuren, vlakken, lijnenspel en composities zijn belangrijk, maar zonder goed licht hoef je de foto niet te maken. De mooiste foto’s zijn te maken bij ochtendlicht, in de avondzon of bij een door het raam vallend licht. Echter na een regenbui zijn de kleuren schitterend.

  Ik blijf me verbazen en geniet elke dag van de schoonheid om me heen. Dit kan ik vastleggen door middel van een foto. Dit schept herinneringen en veel plezier.

  Rita Lichtenberg

  Vreden Dld

  06 30147189

  ritlich@gmail.com